MEMBERSHIP

Apa nak jadi?

8:44 AM / Posted by WolfPack aka BlackPenguin / comments (0)

baru je bukak news page from Hommie..... mengapalah orang kite ni makin hilang identiti dan juga etika sebagai seorang Melayu? Dimana letaknya keperibadian dan akhlak yang luhur sebagaimana dibanggakan oleh kite yang mengaku 'MELAYU'? BUANG ANAK,DERA ANAK, LUMBA HARAM, HUBUNGAN HARAM, RAGUT, JUDI, ARAK dan memacam lagi..... Tapi yang peliknya bla orang kutuk bangsa Melayu, mula nak angin dan bengang, mula belasah orang, mule nak buat tunjuk perasaan....

Bukan hanya berlaku pada orang awam tapi sampai ke pentadbiran tinggi.... pemimpin-pemimpin melayu bercakaran, kutuk mengutuk, pancung-memancung sesama sendiri.... Dimana perginya etika kita sebagai bangsa Melayu yang dulunya bukan terkenal tetapi MEMANG TERKENAL DAN DIRUJUK sebagai bangsa yang penuh dengan tatasusila dan nilai peribadi yang tinggi.... tapi sekarang apa dah jadi?

Tengok sekeliling.... cube hayati dengan minda terbuka.... Dadah... siapa paling banyak menjadi penagih benda bodoh tu? Melayu...Buang anak macam sampah? Melayu.... Ragut dan Samun....Melayu....terliba

t atau buat Ajaran Sesat yang entahapehape? Melayu... fanatik dan kadangkala jadi ganas? Melayu....tipu dan rasuah? Melayu....rogol dan bunuh? Pon Melayu... boleh katakan kebanyakan bangsa Melayu kite yang menghancurkan diri sendiri....dalam 10 benda baik yang kite buat ... agaknya 3 ke 4 jer yang elok... yang selebihnya kite... tak caya tengok kat dalam lokap-lokap polis dan penjara... sapa paling banyak... anak bangsa kite!!!!mungkin kalau aku menulis artikel ni leh kena saman tapi aku menulis sebab aku juge seorang Melayu...cume sebagai anak Melayu aku ingin bertanya... pernahkah kite sendiri terfikir, kalau takde angin masakan pokok bergoyang? Melainkan kalau ade bangang bangang yang goyangkan pokok tu tak tau la plak aku...

Itu sebabnya aku makin sedih dan menangis bila tengok orang Melayu kite makin tersungkur.... Pemimpin silam berjuang nak jadikan Melayu maju... maju bukan sahaja dari pelajaran dan ilmu tapi juga agama dan akhlak...Bayangkan kalau tok nenek pejuang kite dahulu masih hidup dan tengok apa yang telah berlaku pada anak cucu keturunanya... maunya mereka sula atau tikam kite ni sampai mati daripada terus memalukan bangsa sendiri....

Tapi ini hanya sebahagian daripada pendapat peribadi... aku bukan mengutuk atau buat isu sensitif tapi aku dah terlalu sedih malah terlampau geram dengan perangai bangsa sendiri yang makin hilang harga diri....Aku berani cakap camni sebab aku pon MELAYU gak dan aku bangga jadi melayu walau my mom is a chinese but im proud to be what i am...berdarah keturunan Melayu...

Jangan jadikan bangsa kite macam tak bertamadun......Jangan jadikan nama MELAYU hanya sebagai salah satu nama bangsa yang dah pupus dan hanya tinggal sebagai tulisan dalam hikayat...Ingatlah.... Tsunami pernah 'menyerang' kite..... jangan pula sampai malapetaka yang lagi dahsyat hempap bangsa dan negara kite pula....Renungkanlah wahai bangsaku....

Nukilan Ikhlas dariku...

Eyzan R Iskandar

2009 Cub Prix Round 1 Kedah

1:48 PM / Posted by WolfPack aka BlackPenguin / comments (0)

Minggu lepas aku ngan team macam biaselah seperti tahun lepas involve dengan cub prix. Musim ini opening kat Kedah, dan yang pasti rider favourite aku dah naik podium iaitu Hafiz... rider termuda yang jadi juara kategori novis... tahniah buat dia...

Seperti biasa gak aku ngan geng baik aku Shahriman akan ke hulu ke hilir bila ada kes tapi nampak gaya first round ni tak banyak la cuma ada satu kes cedera tulang belakang dimana aku, Shah, Ku Rosmi dan Shahriman pi hantar rider tu ke SJMC di Kuala Lumpur. Apa-apa pun ni aku publish beberapa photo untuk korang pembaca setia...

Update akan aku cuba buat dari masa ke semasa memandangkan ada reader yang email kat aku kate mana aku menghilang heheheh... bukan menghilang tapi selalu outstation... biaselah... kerja... ok adios and salam semua...





Standby kat Mawi Wedding in Felda Taib Andak, Kulai

8:15 AM / Posted by WolfPack aka BlackPenguin / comments (0)

Hm.... akhirnya Mawi nikah gak dengan Ekin..... sekurang kurangnya citer pasal putus tunang dan semua tak timbul... ni bukan nak citer pasal mawi tapi pasal standby kat situ.... aku dan sahabatku dengan medic dari Kluang ada gak dipanggil untuk bertugas oleh event coordinator Khairul... standby selama 2 hari berturut-turut dari pagi membawa ke malam... hari pertama tu mak oiiii... lemau mata...... balik hotel jam 2.30 pagi... lepas pertunjukan kuda kepang.... hari kedua sampai jam 5 lepas tu kitorang pack balik.... dalam pada masa standby tu takdelah kes berat... cuma sorang penjaja pengsan sebab tak makan...

Memeber aku bengang gak dengan cara setup event ni... hari pertama tu... makan minum team takde siapa yang amik tau... dah lerguna duit sendiri.... janji nakcover tapi hampeh... mujur hari kedua ada gak diorang cover.... Dah tu... kakak penyanyi terkenal ni punya bukan main berlagak... kitorang info kat dia kalau ada kes masa kat dewan tu masa persandingan... medic ada standby kat belakang stage... dia boleh jawab tak payah sebab dia nak involvekan family dia jer... ek eleh... maunya hari tu ada family dia tetiba lemah jantung ke... hape ke.. padan muka... kitorang tak minta sedekah gambar kitorang masuk tv dan paper cik kak woi...kitorang tak heran pun publisiti macam tu... kitorang jalankan tugas nak smoothkan majlis korang tu kalau ada berlaku kecemasan... yelah.. kalau dah dewan full pack dengan manusia memacam leh berlaku...... berlagak betul cara percakapan minah ni....

Dengar khabar gak... tapi aku tak berani komen sebab kitorang tak campur internal issue ni... Dengar-dengar masa penaja buat majlis kat kampung mawi... penduduk kampung banyak yang tak puas hati sebab mereka tak dilibatkan secara langsung oleh penaja... semua perkara hanya penaja dan keluarga mawi jer yang terlibat... maunya tak angin penduduk sehingga mengambil keputusan menggantung baik punya banner kat jalan masuk... mesej yang agak mendalam bunyi nyer...


Tapi yang pastiny itu antara penduduk kampung dan pihak terlibat... kitorang tak nak campur sebab tugas kitorang handle case kecemasan kan jaga tepi kain orang hau hau....







Masa balik tu...kitorang betul-betul letih bagai nak rak. 2 hari takde kes yang berat... tapi akhirnya kitorang dapat 1 kes kemalangan masa on the way balik ke Kluang... kat bandar tenggara...4X4 dengan Iswara... pemandu koma dan penumpang cedera parah... kitorang kebetulan lalu kat situ terus bertindak dan bagi treatment dan dispatch mangsa ke hospital. Kira puas hati la sebab masa event kat kulai takde apa yang menarik.. sakit hati ada plak... tapi masa balik kitorang dapat kes... seronok tu... wah wah wah.... macam kitorang ni kalau ada buat respons memang suka tapi kalau hanya duduk melangut syiling macam kat Kulai... cepat bosan... siap pakej mengantuk lagi...





So itu saja lah for now... ada masa lagi aku akan write lagi... nak keluar breakfast jap... tak minum pagi lagi ni... k guys! Adios!

Cub Prix Kangar

9:08 AM / Posted by WolfPack aka BlackPenguin / comments (0)





Medic Team

Nyum Nyum...

Medic Team

Hm... where the heck is the racer....

Lunch break

Shahriman and other medics at checkpoint 5

Cub Prix Medical Team in Kangar

8:49 AM / Posted by WolfPack aka BlackPenguin / comments (0)

Kangar.... Perlis Indera Kayangan...... Cub Prix menjelma lagi dan seperti biasa Medical Team pun berada di sana untuk menjalankan tugas... walaupun seronok menjalankan tugas namun takkan terlepas dengan kes kena 'bontot' oleh sekor mamat sengal... Aku cukup angin dengan dia yang berlagak 'Mr Perfect'... Aku dah jangka perangai dia tapi tak tau plak aku yang kena... memang sial ler dia ni...

Malam terakhir sewaktu aku dan team member lain bergerak balik... aku dah tak tahan dan aku 'sound' mamat ni cecukup... siap pura-pura tidoq la plak si setan ni... aku tak kira... Kalau tak kerana member aku si Shahriman and the others... maunya aku tansform jadi no 3 dari Setan cepuk dia.... Aku masih sabar sebab aku bukan jenis cepat sampai tangan.... as what I always told my friends... I can be a very good buddy if people good to me.. but I will be the worst nightmare if people treat me bad.... sampai hari ni aku malas nak tengok atau tegur dia... Bila aku tengok muka dia, bagi aku muka dia dah tak ubah macam sampah tepi jalan... bukan nak mengutuk tapi kenyataan... Bila tengok sekali pandang memang nampak alim, solat 5 waktu tak tinggal.... huh! Patut pun pernah kena lanyak member lain sebab memang suka citer keburukan orang dan buat fitnah... Lawaknya plak... siap buat citer memacam burukkan aku dan member lain...

Weh! Aku tau ler aku ni merantau kat negeri orang... tapi sarang tebuan jangan sekali ko cuba nak jolok... Sial... memang sial mamat ni... Takpe... hari ni dia kenakan aku... esok aku nak tengok... bila dia kena masalah... masa tu aku akan bahasakan mamat setan ni 'Memang patut pun ko kena masalah sebab ko suka cari masalah... ko ni lebih hina dari anjing tepi jalan'....

Sepang Medical Team

8:20 AM / Posted by WolfPack aka BlackPenguin / comments (0)








Last week was the final round for the Petronas Sprinta Cub Prix 2008. As usual, the Med Team will be on standby in the track. The team was coordinated by me since my buddy Shahriman was at the Bukit Antarabangsa landslide for SAR. These are some of the photo which I took during the Cub Prix and I hope you guys enjoy...

Banjir Banjir.... Tanah Runtuh lagi...

12:36 AM / Posted by WolfPack aka BlackPenguin / comments (0)






Rasanya dah lama gak aku tak menulis... sibuk dengan ops dan project.... la ni chek dok sibuk dengan banjir di Terengganu... sebelum tu tanah Runtuh di Ulu Yam.... La ni memacam bencana berlaku... semuanya ada hikmah disebaliknya.... yang penting kita mesti ingat akan tugas kita kat dunia...

Takziah buat keluarga yang kehilangan anaknya di Ulu Yam dan diharap banyak bersabar...

Anyway... chek post few pic for all friends... at least tahu chek buat pa sampai lama tak menulis :)

Cheers!